Türkçe Yeterlik Sınavı (Tys)

11/03/2024 15:35:55 - 11/03/2024 15:35:55 - 51 Okunma

5653 sayılı Yunus Emre Vakfı Kanunu'nun 3. maddesi uyarınca Türkiye dışında yapılacak Türk diline dair eğitim, sınav ve belgelendirme faaliyetlerinin Yunus Emre Vakfı tarafından gerçekleştirilmesinin öngörüldüğü belirtilmektedir. Vakfın söz konusu Kanun'dan hareketle Yunus Emre Enstitüsünü kurarak yurt dışında kültür merkezleri açtığı ve Enstitüye bağlı bu kültür merkezleri aracılığıyla "Türkçe Yeterlik Sınavı (TYS)" yapmaya karar verdiği ifade edilmektedir. Ayrıca, Diller için Avrupa Ortak Öneriler Çerçevesi Metni'ne uygun olarak geliştirilen TYS'nin yılda üç defa yurt dışındaki sınav merkezleri ile yurt içinde düzenlendiği vurgulanarak, bir sonraki sınav uygulama tarihinin 27 Nisan 2024'te yapılacağı belirtilmekte olup; başvuru tarihlerinin 04-31 Mart 2024 olarak belirlenmiştir.

Açıklama Metni

Sınav Merkezleri