Yaz Okulu İle İlgili Sık Sorulan Sorular

09/06/2022 14:41:45 - 09/06/2022 14:41:45 - 2915 Okunma

1. Hangi üniversitelerden yaz okulu dersi alabilirim?
    Kırklareli Üniversitesi'ne kayıt yaptırdığınız yıl ve bölümünüz baz alındığında, yaz okulu dersi almak istediğiniz üniversitenin taban puanı Kırklareli Üniversitesi'nin taban puanından büyük (veya eşit) olmalıdır.

2. Yaz okulunda almak istediğim dersin AKTS değeri nasıl olmalıdır?
    Yaz okulunda almak istediğiniz dersin AKTS değeri yerine saydırmak istediğiniz dersin AKTS değerinden büyük (veya eşit) olmalıdır.

3. Yaz okulunda almak istediğim dersin içeriği ile yerine saydırmak istediğim dersin içeriği arasında nasıl bir ilişki olmalıdır?
    Yaz okulunda almak istediğiniz ders ile yerine saydırmak istediğiniz dersin içerikleri çoğunlukla aynı olmalıdır.

4. Yaz okulunda öncelikle hangi dersleri almam gerekmektedir?
    Yaz okulunda öğrenciler öncelikle tekrarlamak zorunda oldukları dersleri almak zorundadır.

5. Yaz okulunda en fazla kaç AKTS ders alabilirim?
    Mezun durumunda olmayan öğrenciler en fazla 20 AKTS, yaz okulu sonu itibari ile mezun olabilecek öğrenciler ise en fazla 25 AKTS kredilik derse kayıt yaptırabilir.

6. Genel not ortalamam (GAN0) 1.80'in altında. Bu durumda yaz okulunda başarısız olduğum dersler dışında bir ders alabilir miyim?
    Öğrenciler öncelikle alt yarıyıllardan başarısız oldukları derslerini almak üzere yaz okulunda derslere yazılabilir. Genel akademik not ortalaması (GANO) 1.80’in altında olan öğrenciler başarısız oldukları dersler dışında hiçbir derse yazılamazlar.

7. İçinde bulunduğum sınıftan daha önce hiç almadığım dersi yaz okulunda alabilir miyim?
    Öğrenciler içinde bulunulan eğitim-öğretim yılının ders kaydı yaptırılmamış yarıyılına ait dersleri için yaz döneminde ders kaydı yaptıramaz.

8. Yaz okulunda daha önceden alıp ve geçmiş olduğum dersleri alabilir miyim?
    Öğrenciler yaz öğretiminde alt yarıyıllara ait hiç almadığı, alıp da başarısız olduğu, geçip de (DD, DC notları ile) yükseltmek istediği dersleri de alabilir. Bu derslerden alınan son not geçerlidir.

9. Yaz okulunda üst sınıflardan ders alabilir miyim?
    Bahar yarıyıl sonunda bulunduğu yarıyıla kadar alması gereken tüm dersleri almış ve başarmış olmak kaydıyla ağırlıklı genel not ortalaması (GANO) 3.00 olan lisans öğrencileri yaz döneminde bir üst sınıftan ders alabilir.